bg-pagehero-07.jpg

Een medisch secretaresse moet gedegen kennis van medische terminologie hebben, secretarieel vaardig zijn én de weg weten in het medisch vakgebied. Wilt u een functie als medisch secretaresse? Volg dan de cursus Medisch Secretaresse op MBO-niveau. U doet niet alleen secretariële en administratieve kennis op, maar u leert ook van alles op het gebied van anatomie en fysiologie.

STUDIEPROGRAMMA

De cursus Medisch Secretaresse op MBO-niveau bestaat uit de volgende 7 modulen: 
1. Typevaardigheid
2. Tekstverwerken
3. Nederlands Bedrijfscommunicatie
4. Notuleren op PC
5. Medische Terminologie
6. Medische Administratie
7. Anatomie en Fysiologie

Toetsenbordvaardigheid

Informatie over toetsenbord en zithouding, Gebruikershandleiding typeprogramma, Studiewijzer, Ergonomie, Blindtypen en typen met tien vingers.

Tekstverwerken

Inleiding Windows, Word starten en afsluiten, Werken met tekst, Helpfunctie, Tekst opmaken, Teksten indelen, Documenten opmaken, Sjablonen, Wizards, Lijnen en vormen, Afbeeldingen, Tabellen, Mailingen, Etiketten/enveloppen en Taalcorrecties.

Nederlands Bedrijfscommunicatie

Grammatica
Werkwoorden, 't kofschip, voltooid deelwoord, lidwoord, zelfstandig naamwoord, voorzetsel, voegwoord, bijwoord, zinsontleden, zinsbouw, hoofd- en bijzinnen, tautologie en pleonasme, contaminatie.

Spelling
Aaneenschrijven van woorden, bastaardwoorden, lettergrepen, meervouden, gebruik van hoofdletters, afkortingen, lettertekens, leestekens.

Correspondentie
Indeling van een zakelijke brief, informatieverstrekking, informatieaanvraag, herinneringsbrief, aanmaning, klachtenbrief schrijven, klachtenbrief beantwoorden, bevestigingsbrieven.

Notuleren

Vergaderbegrippen, Vergadervormen, Verloop van een vergadering, Voorbereiding van een vergadering, Functies van de notulen, Verslagvormen, Kennis van organisaties, Kennis van regelingen en instanties.

Medische Terminologie

Kennis van de bouwstenen van een groot aantal medische termen, Begrip van de wijze waarop deze termen zijn opgebouwd, Inzicht in de betekenis van deze termen, Foutloos schrijven van medische termen, Foutloos uitspreken van medische termen.   

Medische administratie  

Organisatie van de gezondheidszorg, De taak van de overheid, De organisatie van ziekenhuizen, Polikliniek, Behandelhuis, Kliniek, DBC, Het medisch dossier, WBP, WGBO, Gegevensverwerking, Archief.  

Anatomie en Fysiologie

De bouw van het menselijk lichaam, De inleiding tot de stofwisseling, De ademhaling, Het spijsverteringsstelsel, Het bloed en de bloedsomloop, Nieren en urinewegen, De huid, Het skelet, Het spierstelsel, Het zenuwstelsel en het autonoom zenuwstelsel, Het hormoonstelsel, De zintuigen, De voortplanting, De ontwikkeling voor en na de geboorte.

VOOROPLEIDING

VSBO/MAVO 4 werk- en denkniveau

STUDIEDUUR EN LESGELD

18 maanden (59 sessies van 2 uur)

fl. 3.175 ineens; in termijnen fl. 350 + 14 x fl. 275 (inclusief digitaal lesmateriaal en OB, exclusief examengeld); examengeld € 40 per examen(zitting).

Voor herexamen dient u opnieuw te betalen.

Betalingsregeling op maat is mogelijk.

DOCENT

Mw. T. Saunders e.a..

EXAMEN

Elke module wordt afgesloten met een examen.

DIPLOMA

Voor elk examen dat u haalt, ontvangt u een certificaat. De certificaten voor de 7 modulen geven recht op het ABC diploma Medisch Secretaresse op MBO-niveau.

logo

VERVOLGOPLEIDING

Management Assistent

EXTRA INFORMATIE

Een cursist die onverhoopt voor een examen niet zou slagen, wordt bij ABC GRATIS opnieuw opgeleid voor het volgende examen.

Cursussen en data

 

MEDISCH SECRETARESSE

maandag | 24 oktober 2022 | 18:00-20:00

Roodeweg 100

    string(7) "Medisch"
  • Medisch Secretaresse

    Een medisch secretaresse moet gedegen kennis van medische terminologie hebben, secretarieel ... Lees meer...

Onze Partners